My point of view

My point of view

Word!

SpaningPosted by Jones Fri, June 27, 2014 10:16


Hurra!

SpaningPosted by Jones Wed, June 18, 2014 14:25
Idag fyller min kära vän Mrs C alias Yvette år - skickar en cyberkram och gratululationer på bemärkelsedagen!

Summertime

SpaningPosted by Jones Tue, May 28, 2013 07:56

Det har skvalat hela natten. Regnet har smattrat mot fönstret så där hemtrevligt ni vet. Sommarregn. Regnet slutade att smattra lagom till att jag skulle vakna, solen bröt fram genom molnen. En vacker morgon. Den höga klara luften och doften av regnvåt asfalt när jag cyklade till jobbet i morse..så härligt. Grönskan är så grön, så ihärdigt klorofyllig. Vill bara njuta, stanna upp, gå långsamt. Cykla lååånga pass i naturen, sitta och titta på när det växer så det knakar. Det hörs nästan när det växer. Det gröna, fina, sköna.

Skall vi säga så? Vi ställer in jobbet, och går ut i naturen. (meowhahaah!)

dRivning mY caR

SpaningPosted by Jones Thu, May 23, 2013 10:16
Grattis till hjärtat som tog körkort idag. Heja heja!

orden, de där orden

SpaningPosted by Jones Mon, March 04, 2013 10:56
Jag börjar ingen, lite smått, öppet denna gång, men kanske ändå stängt. Skriva.

Jag prövar. Vi får se vart det tar oss.

Monday mood

SpaningPosted by Jones Mon, March 04, 2013 08:21
Börjar längta efter tunna kappor, ingen mössa och vanliga skor... Rotade åtminstone fram mina vår boots ur garderoben. Alltid något.

jUst dEt! frEdag!

SpaningPosted by Jones Fri, February 22, 2013 08:56


121212

SpaningPosted by Jones Wed, December 12, 2012 07:48
Ett roligt datum idag. 121212. 12 är ett heligt nummer. Vi hoppas väl på en bra dag idag då? Vi säger så.

pain

SpaningPosted by Jones Wed, December 12, 2012 07:47
December går fort. Snön ligger vit. Dagarna fladdrar förbi i ett enda stort snö virrvarr, hinner inget, orkar inget, massor att göra. Är trött och sliten. Lite småsjuk, ibland mycket sjuk. Vill vara frisk. Och glad. Oroar mig konstant nu. Tänker och tänker. Oron gnager. Tänk om.

Erkältet

SpaningPosted by Jones Mon, November 19, 2012 10:23

Feber. Ont i halsen. Täppt i näsan. Väsande andning. Hostar. Svullna ögon. Trött.

Crap.Crap.Crap.

KTH

SpaningPosted by Jones Fri, November 16, 2012 08:46


four more years

SpaningPosted by Jones Wed, November 07, 2012 07:43

Barack Obama är USAs president i fyra år till. Ett grattis till USA är på plats men även grattis till världen - för vi påverkas, oavsett om vi vill det eller inte. Fyra tunga år och viktiga år väntar för USA.

Lycka till!

Hösthelg i bilder

SpaningPosted by Jones Tue, November 06, 2012 07:35
För två veckor sedan tog jag med kameran ut på vår sedvanliga cykeltur på söndagsmorgonen. Här kommer lite bilder.

Farväl allsvenskan!

SpaningPosted by Jones Mon, November 05, 2012 07:57

ÖSKs sista match i allsvenskan spelades igår mot GAIS, nu dröjer det nog länge innan vi får gå på en allsvensk match på Berhn igen. Det är vad jag tror. Igår vann de över GAIS med 4-0, utan att spela bra. Stackars gaisarna var helt under isen och svart-vitt gjorde väl ingen supermatch utan fick in målen för en gång skull. Jag har ett väldigt kluvet förhållande till ÖSK. Det är mitt lag. Men inte min styrelsse, inte min ledning. Det är dags att den stora sopkvasten går. Som de behandlat sina fd talanger är en skam (nu pratar jag inte bara sonen, det finns många exempel). Som de hanterat situationen med nedflyttning är en skam. Det behövs nya kompetenta människor i leding och styrelse. Om ni bara visste vad som sagts och hur de hanterar och behandlar människor. Vågar inte skriva det här.Men jag säger, tro inte på altl som står i tidningen, inte ens hälften är sant. Och de målar upp det rosenrött.
Fortfarande klappar mitt hjärta för svartt-vitt, men det har fått sig en stor törn och det handlar bara om den svågerpolitik och "gubbväldet" som råder i stora delar av ledning/lagledning/styrlese inom ÖSK elit och ÖSK U. Så tänk om, tänk nytt och tnk större!

Instagram

SpaningPosted by Jones Thu, November 01, 2012 09:12

Jag hänger mest på instagram nu för tiden - där heter jag @frkjones (anetteoskarsson) om ni vill kolla. Nedan: Instafoto från vår cykeltur i söndags.

Yellow mellow

SpaningPosted by Jones Fri, October 26, 2012 14:11


Prewinter

SpaningPosted by Jones Tue, October 23, 2012 07:52
Min vinterdunjacka åkte fram i morse. Temperaturen visade närmare nollstrecket och kylan var bitande. Så det var bara att klä på sig. 23 oktober och vintern känns som den ligger och lurar runt hörnet. Det är bara att köpa läget och bita ihop. Välkommen vintern!

Måndag idag!

SpaningPosted by Jones Fri, October 19, 2012 13:56

Vill bara meddela att dagen inte verkar bli något bättre. Glömde huvudet hemma och får kämpa med allt. Dessutom köpte jag rödspätta till lunch (alla matlådor uppätna!) och den smakade häst! (ja ni vet, häststall) Så det blev två tuggor och släng. NU håller vi tummarna att det vänder.

Hälsningar från en felstavande och hungrig Anette

drivning my car

SpaningPosted by Jones Fri, October 19, 2012 08:27

Övningskörningen var ett faktum igår eftermiddag/kväll. Med nya bilen. Inget annat. Så sonen och jag kastade oss ut i trafiken som aldrig varit värre, runt 17-17.30-18-tiden är det rätt crowded (för att vara örebro), men han hanterade det galant, förutom en del morrningar och andra tillmäten. Det tar sig, han kör bra, jag känner mig trygg när jag åker med honom. Om han bara är lite mer uppmärksam och tittar lite mer i speglarna så har han nog rätt snart ett körkort, om han börjar läsa vill säga. Han har inte öppnat någon bok ännu, eller gjort tester på nätet för den delen. Han satsar på att ha körkortet innan jul. Vi hoppas på det då?

Jag tog mitt eget körkort fredag den 13 juni 1986. Det måste stå fel på körkortet! Kan det verkligen vara möjligt? 1986? 26 år. Näe, måste vara något fel.

Ps. Jag har fortfarande inte kört vår nya bil, förutom provkört då..

Maggan: Foto på nya bilen kommer, tar ett när det är ljust ute.

bara regn hos mig

SpaningPosted by Jones Fri, October 19, 2012 08:17

En såda där morgon då allt går fel. Fredag. Kolsvart. Dimma. Regn. Jag har vaknat till och från i natt med en konstig huvudvärk, värk på en plats långt inne i huvudet. Känns obehagligt. Skulle ta bilen (the old one) till jobbet tidigt i morse för att träna. Fick ställa in. Blir träning efter jobbet istället. Förhoppningsvis.
Regskylten på the old car l tyckte det var dags att ramla av i morse också, så lagom. Så det blev lite stök och Mr C hann inte med tåget, så han fick skjutsa mig och sedan fortsätta till jobbet, dock utan regskylt, den ligger i bagageluckan. När jag kom till jobbet hade jag bara ett örhänge, jag måste ha tappat mitt fina miss butterfly när jag tog av mig, hittade örhänget men inte ploppen.. suck. Ingen bra start på denna dag. Allt som kan strula verkar strula. Nu blir det en kopp java och sedan hoppas vi på en bättre dag. Visst?

Brum-brum

SpaningPosted by Jones Thu, October 18, 2012 08:10

Nu har ångesten lagt sig. Den var stor igår. Att köpa bil eller inte köpa bil. Vi har letat och tittat läänge efter bil. Vi måste ju ha ny, det är inget att snacka om, men att punga ut med så mycket pengar... det gör ont och jag tycker egentligen inte det är värt det. Sällan jag har ångest men igår hade jag det. Bilångest. Det har jag lite idag också. Men nu står den där. I garaget. En Volvo V70, årsmodell 2009, gått 9500 mil - mörk grafitgrå metallic. Med drag och momentumpaketet (xenonljus, regnsensorer, high performance ljud etc. etc.) En sprillans (för mig iaf) ny bil! Herregud! En ny bil! Den får stå där och glänsa, åker i den andra tills jag måste använda den nya. Så får det bli.

den bästa av de bästa

SpaningPosted by Jones Thu, October 18, 2012 08:03

Grattis på namndsdagen Lucas!

Mansnamnet Lukas eller Lucas är grekiskt och härstammar från namnet Lucanos som betyder den som kommer från Lucania, vilket ligger i Syditalien. Lukas betyder härskaren och den bästa av de bästa Namnet finns i almanackan för att hedra evangelisten Lukas. Lukas är också det äldsta noterade namnet som man har funnit bland dopnamn i kyrkoböckerna, namnet noterades redan på 1200-talet. Det är ungefär lika vanligt att stava namnet med c som med k. Lukas är på väg att bli ett stort modenamn på 00-talet, men det är mycket ovanligt bland män över 30 år. Det finns 8242 män som har förnamnet Lukas. Av dessa har 6692 namnet Lukas som tilltalsnamn/ förstanamn. Och det finns 7855 män med stavningen Lucas varav 6716 har det som tilltalsnamn/ förstanamn. Namnsdag: 18 oktober.

Text lånad från "svenskanamn"

Det lilla hjärtat har blivit stort

SpaningPosted by Jones Wed, October 17, 2012 10:38
En del dagar är bättre än andra. Igår var en bra dag. Det är en ynnest att få sitta ned och prata med sonen ostört en halvtimme eller mer, det händer inte ofta. Det hände igår. Det är en underbar känsla. Bara att få prata. Hör hur han tänker. Oja, vad han tänker. Jag är glad att få höra hur han tänker. Oavsett hur han tänker så gör han det, han har tänkt, han har planer. Det gör mig stolt och glad. Oerhört glad. Oron ebbar ut, den varma känslan av lycka infinner sig. Så lite kan göra så mycket. Jag känner plötsligt igen honom. Det är min älskade glada, nyfikna och alltid vakna lilla pojk fast i en vuxen förpackning. Liten har blir stor. Mammahjärtat svämmar över av kärlek och stolthet.

Höst bilder

SpaningPosted by Jones Mon, October 15, 2012 10:37


Tisdagstrist

SpaningPosted by Jones Tue, September 11, 2012 07:44

Musklerna drar och gör ont, kroppen är trött och skriker "vila". Efter ett hårt yogapass igår (och ett cirkelgymsinstruktörspass) så vet jag att jag lever. Men det är yogapasset gör att jag är mör idag, träningsvärk kallas det. Sovit som en kratta in natt, vaknat miljardes gånger, kroppen har "sovit" och "durrat". Halsont hela natten. Ingen höjdare. Så det blir vilodag idag. Ingen träning som planerat. Bara jobba, jobba och jobba, möte med banken, handla, tvätta, laga mat och titta på fotboll. Ledig tisdag.

Då kör vi!

I wish

SpaningPosted by Jones Mon, September 10, 2012 08:44

Vad skulle du göra om du vann på triss? 100 000 kr varje månad i 25 år?

Jag vet vad jag skulle göra:

köpa bostadsrätt till sonen
köpa NY bil
åka till New York
renovera köket
anlita snickare som sätter upp staketet/nn och "skjulet"
köpa cykel till mamma
bygga om och bygga ut altanen
byta takpannor

Förmodligen i den ordningen.

19 nånting

SpaningPosted by Jones Mon, September 10, 2012 08:40

Sårbar och all over the place.

det tackar jag för

SpaningPosted by Jones Thu, September 06, 2012 08:57

bling-bling

SpaningPosted by Jones Tue, September 04, 2012 11:24
Inga fötter, bara en hand.

hEja!

SpaningPosted by Jones Thu, August 30, 2012 09:17
Fick hjärnsläpp och trodde ÖUIF yogan började idag kl 07.00, börjar ju nästa vecka som alla andra pass (är jag instruktör, verkligen?) Så jag stod färdigklädd och redo att yoga kl 06.50 utan något pass.. Hm. Tog en tur på gymet istället, AMT fick sig en omgång och så lyfte jag lite skrot! Bra start på morgonen!

härlig måndag

SpaningPosted by Jones Tue, August 28, 2012 08:27

Vi hade siktet inställt på ett gympass efter jobbet igår men det blev istället ett långt övningskörningpass med sonen och sedan en cykeltur - inte så skoj att krypa in i en bunker när det är strålande väder ute. Vi fincyklade och hamnade ute i Rynninge och tog en match minigolf.

Mr C slår första slaget.

Vem vann? Moi!

1,6 ton

SpaningPosted by Jones Thu, August 23, 2012 07:52
Natursinglet vi väntat på sålänge dök upp i måndags, så nu vet vi vad som väntar..

Rosor i stadsparken

SpaningPosted by Jones Fri, August 17, 2012 10:01

Semestervecka nr 4 (1) i bilder

SpaningPosted by Jones Wed, August 15, 2012 09:24

Förmodligen denna goda lunch som gav mig matförgiftning.. :(

Mycket blött på Ekäng när ÖSK U slog Kumla!

Familjen Svan i Oset.

Ett av de många skyfallen denna vecka..

Jag och balansbollen - ett av träningspassen på ÖUIF

Glaskonstverk i rejmyre

Räckmacka i Ässundet (när vi cyklade hemfjärdn runt)

Rynningeviken

Världens godaste soppa! Mammas fisksoppa som vi fick på pappas födelsedag 10 augusti.

Flitigt använda gummistölvar!

Kräftkalajs söndagkväll.

jAva

SpaningPosted by Jones Tue, August 14, 2012 08:39
Kaffesugen. En god cappucino skulle sitta bra.

på banan igen

SpaningPosted by Jones Mon, August 06, 2012 16:24

Är på benen igen. Igår fick ja behålla vätska och mat och idag är energin tillbaka! Vi cyklade nästan 2 mil i förmiddags, se bild nedan på familjen Svan, och nu har vi grävt upp rabatten under köksfönstret, fick avbryta för regnet kom så nu blev det teapaus och os.

Sista semsterveckan - vi hoppas på fint väder och mycket aktiviteter.

Kraften

SpaningPosted by Jones Fri, August 03, 2012 18:12
Ingen kraft kvar. Orkar ingenting.Ont hela tiden. Ingenting hålls. Tar 5 h att få i mig 2,5 fl. Så surt. Mitt i semestern. Jäkla skit.

skoparad

SpaningPosted by Jones Tue, July 24, 2012 13:46


ros "gripsholm"

SpaningPosted by Jones Tue, July 24, 2012 13:43


Det röda guldet

SpaningPosted by Jones Sun, July 22, 2012 14:42
Började morgonen med att plocka ett durkslag fullt med hallon. Otroligt stora och fina! Sanslöst goda. Baksidan av det hela=getingstick i armhålan, aj aj. Fortsatte sedan rensa rabatter, Mr C gräsklippte. Nu fyller Mr C på ännu ett durkslag med hallon och jag bara sitter här i solenoch blåstn och funderar över kvällsmat, träning och morgondagen.

Next »