My point of view

My point of view

Paris mon cœur

DagensPosted by Jones Thu, November 19, 2015 08:31


hÖsT 2015

DagensPosted by Jones Wed, November 11, 2015 11:28
Jodå, jag existerar fortfarande här i cyberrymden. Visar min höst so far i bilder. Jobba, träna, äta och sova är ungefär vad jag håller på med - försöker njuta så mycket av vardagen som möjligt. Vardag är bäst. Har även haft en vecka på Mallis, Illetas precis sydväst om Palma, en välbehövlig vecka med träning, vila och god mat. Nu är det bara att bita ihop och köra på. Winter is coming, med den jul och nytt år. Så snart vänder det och blir ljusare igen.

NYC

DagensPosted by Jones Mon, May 18, 2015 10:45

Förra lördagen reste vi över Atlanten till NYC. Längtat och väntat, i många års tid. Våndas och oroats att mina förväntningar varit för höga. New York City, internationell smältdegel, här finnas allt och inget. Staden som aldrig sover.
NYC var en rolig, "laid back" cool stad med många ansikten. Lätthanterlig och ganska "liten" (vi var "bara" på Manhattan och i Brooklym) Extremt lätt att ta sig fram via fots, vi snittade 3 mil per dag.

Vi "åt"t oss igenom hela NYC, Hamburgare på Schake Schak, Pizza Slice på Bleecker Street Pizza, Doughnuts på Doughnuttery, Blåbärspannkakor på Clinton Street Baking Company på Lower East, Brunch På Bubby´s i Meatpacking, Soft Shell Crab på Bodega Negra, Drinkar på Catch rooftoop, Farmers omelett på Friend of a Farmer i Gramercy, Dumplings, anka, nudlar och champagne på Buddakan, lysande Cappucino på Ninth Street espresso (både i Midtown och på Chelsea market, grön juice på juice generation i Williamsburgs (Brooklyn).....Life as I know it

DagensPosted by Jones Thu, April 23, 2015 10:27

Feeling blue. Sliten, trött och ja, jäkligt trött. Sånt är livet. Ibland upp och ibland ner. Borde vara tacksam och glad, men är trött och ledsen. Påverkas så extremt mycket av hur mina närmsta mår, på gott och ont. Sån är jag. Livet går i en rasande fart, en månad känns som en vecka. Jag måste fokusera om, måste sluta oroa mig. Bit ihop och sluta gnäll!! Ps. Det är inte så illa som det låter, jag är bara lite emotionell och vill gnälla lite... :-)

Random pics från mars och april:PAris

DagensPosted by Jones Fri, March 13, 2015 13:46


Autumn 2014

DagensPosted by Jones Mon, November 03, 2014 09:17

Alldeles nyss var det augusti, hösten verkade långt borta. Augusti, september och oktober har rusat förbi - rolig höst, men mycket jobb. Känns i i knoppen och kroppen. Vi går in i november, snart vinter. Snart jul!


Vacation mode

DagensPosted by Jones Mon, August 11, 2014 09:31

Semester 2014. 3 veckor byggprojekt, en vecka roadtrip till vive la France (tour de france) Träna, jobba, äta och sova. Thats it folks!

I mitt huvud

DagensPosted by Jones Mon, July 21, 2014 14:06
Måndag 21 juli 2014. Mitt i sommaren, min andra semestervecka har precis börjat. Himlen är så där ljusblå som den bara kan vara på sommaren. Känns som sommarens varmaste dag, de har lovat vackert väder hela veckan så det är nog inte årets varmaste dag ändå. Veckan som gått gick fort, jag har varit helt slut, trött så trött. Semesterångesten kröp på mig för några dagar sedan. Ovanligt för mig, och helt obefogat. Men känslan kom. Den var där, då. Inte nu. Ångest över att vi inte hunnit något, inte kommer hinna något. Inte hinna vila, inte hinna träna, inte hinna bygga Källartrappstak, inte hinna läsa böcker, inte hinna cykla hemfjärden, inte hinna bygga skjulet, inte hinna städa garderober, inte hinna städa garaget, inte hinna sitta på altanen och dricka kaffe i morgonsolen, inte hinna allt, inte tänka alla tankar....
Jag vet, idiotiskt. Nu har jag kommit till sans, lite i alla fall. Vi har hunnit träna varje dag, vi har ätit frulle på altanen, jag har hunnit plantera mer rödbetor, vi har hunnit bygga källartrappstak, vi har hunnit byta ut diskmaskinen som gick sönder första semesterdagen, vi har hunnit städa garaget, vi har hunnit med att åka till tippen (2 ggr), vi har hunnit läsa några böcker, vi har hunnit lyssna på några sommar i P1.. Ångesten la sig samma dag. Solen skiner idag. Källartrappstaket lyser fint tegelrött, Athena Farrokhzad pratar på sommar i P1 om nazism, fascism och rasism - mina tankar är där nu. Iskaffet är snart urdrucket och jag tänker på hur bra jag har det. Bomberna faller i Gaza och här sitter jag. Vit heterosexuell boendes i villa i ett enligt samhället "bra" (bättre) bostadsområden i en liten stad i Sverige (jag är dock kvinna). Jag vet inget om rasism. Inget. Inget om utanförskap, visst jag var mobbad som barn, så jag har touchat det, men jag har det bra. Mycket bra. Jag är tacksam. Oerhört. Samtidigt får jag dåligt samvete, att jag inte gör mer för de utsatta. Vi har resurserna att göra det. Bomberna faller i Gaza, kvinnorna i Indien lever ständigt under hot om att bli våldtagen eller mördad, nyligen sköts ett passagerarplan ned över Ukraina. Ingen tar på sig dådet. Vi tror vi vet. Våldet är här. Våldet blir mer värre, större. Det går inte att bota våld med våld.
Och här sitter jag, i solen, med min kaffet, med mina böcker, med mina fria tankar. Med mitt vita skinn (som börjar bli solbränt) Jag kan åka vart jag vill (nåja) när jag vill. Jag är fri. Jag är tacksam. Mycket tacksam. Jag vill göra mer. Världen är på väg åt fel håll. Vad skall vi göra? Vad skall jag göra? Vad kan jag göra? Göra rätt för sig, i alla avseende. Rösta (på vad du vill förutom på fascister, rasister och de som tror de kan skrämma oss att rösta på dem) först och främst. Ta ansvar för sig själv. Försöka göra rätt saker, hela tiden.
Låter löjligt. Men jag tror om vi alla ställer upp och säger att nu är det nog, våga sätta ned foten. Gör det man kan. Oavsett vad. Gör rätt, var god, ta ansvar.

Tankar en sommardag, från en altan i ett "vitt" rikt område i kantstötta Sverige.

Status mitt i sommaren

DagensPosted by Jones Mon, June 30, 2014 08:00
Ännu en helg har passerat i rasande fart. Varit sliten så egentligen borde det varit en vilohelg, men men...
Haft lite ont i halsen i flera dagar, tanken var att jag skulle ta det lite easy, inte träna. Hur gick det? Inge vidare. Men idag, idag så blir det en vilodag. Lyssna noga nu: Jag tog bilen till jobbet. Jag tog bilen till jobbet.
Detta händer ine ens mitt i vintern, det är förbjudet att ta bil till jobbet, men idag gjorde jag det. Hällregn och ont i halsen. Så jag tog bilen till jobbet (behövde övertalas lite). Vilket förfall! Två veckor kvar att jobba. Det är 11 grader och hällregn. Har regnat större delen av helgen och det skall regna fram till onsdag. Riktigt sommarväder alltså!

Random pics from last week and weekendSummertimes

DagensPosted by Jones Mon, June 23, 2014 10:40
Summertimes and the livning is easy? I dont think so, no.
Dunjacka på i morse när jag cyklade till jobbet. Långa dagar med jobb. Trötta kvällar och ingen ork. Känns som höst redan. Tre veckor kvar till semestern, tre veckor med massor av jobb. Det stockar sig lite. Lite ågren. Lite ont i magen för allt jobb som ligger och väntar. Båda här och hemma. Listan är lång. På båda ställena.
Midsommarhelg har passerat, nu är det sommar. Nu, precis nu är det sommar. Vill ta hand om den, vara ute länge, cykla,gå och njuta av naturen, inte gå och lägga sig som jag rukar, kunna ha sandaler och bara ben, inte frysa, äta jordgubbar till kvällsmat..ja, ni vet. Lite lättare liv helt enkelt. Så det måste jag, ta hand om sommaren. Nu.

Random pics from mid summer weekend.


Sommar?

DagensPosted by Jones Fri, June 13, 2014 09:29

Efter de senaste dagarnas tryckande klibbiga värme så kändes det ganska skönt att luften var full av syre i morse, efter nattens regn så hade temperaturen droppat till 16 grader och luften var mättad med syre, djupa andetag var på sin plats. På min väg till jobbet i morse så låg även "parfymdimman tät, och det skrållades bakom olika buskage och i trädgårdar - mötte några unga män i fluga och kostym. Och studentmössa. Med öl i handen (det måste vi prata om men inte idag) Dagen D för många. De tar studenten idag. Hurra för dem. Brukar alltid vara ledig denna dag, för i tiden så brukade sonen och jag alltid fika och äta lunch och titta på studenter. Eller så har man själv varit på studentfirande. Studentfirande hade vi kunnat gått på idag, Kusin Ks yngsta dotter E tar studenten idag, men vi prioriterade bort. Det där med att ha en dag med sonen, fika och äta lunch hade varit mycket trevlig. Saknar det, saknar honom. (Han är ju inte långt borta, men jag saknar det) Brukar bli blödig, sjunga den blomstertid nu kommer och lyssna på Kents "Sverige" - inge blödig alls idag. Känns som vilken dag som helst faktiskt..
Själv kom jag på att för exakt 28 år sedan (på riktigt, hur gammal är jag egentligen?) så tog jag körkort. Herregud! Vad hände?

Det har varit ett par hektiska veckor, månader - igår hade vi deadline på fo-ansökningar och idag känner jag mig tom, utpumpad. Hur mycket som helst ligger och väntar men ingen ork, feeling a bit blue. I morse konstaterade jag att det är första dagen på månader jag inte hade ett möte inplanerat och inget på kvällen (har nu möten iplanerade..Det varade inte länge) Men, de kommande veckorna skall ängnas åt catchup - jobbar 4 till. Nu kör vi. Trevlig fredag och helg där ute i grönskan!

Lite random pics från den senaste månaden (mkt oset, blommor och ben)


Mallorca

DagensPosted by Jones Tue, May 20, 2014 07:53

Blue (aka klagosången)

DagensPosted by Jones Fri, May 09, 2014 05:10
Klarvaken och småspeedad. Svårt att sova, hjärtat slår så hårt så jag tror det skall hoppa ut genom bröstet, och fort. En baksida med att äta cortison och"andas" (man får flytande luftrörsvidgande tillsammans med syrgas som man sitter och andas genom ett munstycke). Haft ett par veckor som jag varit nedsatt, ont halsen varje dag, hostig, trött..sedan i fredags så har det bara blivit värre. Har varit så hes att jag inte kunnat prata knappt. Jag borde lärt mig. Astma. Det satt på lungorna, träffade min astmasjuksköterska på en jobgrej i onsdags. Hon sa direkt till mig att jag måste ha cortison och kanse antibiotika. Tror du det sa jag? Jag är ju bara lite förkyld! Vilen nöt jag är! Igår fick jag träffa min läkare. Fick andas direkt, en stor kur cortison påbörjades och jag fick även en kur antibiotika med mig i fall att jag blir värre nästa vecka när jag inte är på hemmaplan. Ja detta kom extremt olägligt, har sett fram emot vårt sen länge inplanerade träningsläger som börjar imorgon. Vi har hyrt cyklar och sedan är det två-tre sats-pass om dagen... Känner mig lite nere, det är bara att göra det bästa saken. Hoppas det vänder fort nu, är redan så mycket bättre, låter som vanligt igen, nästan i alla fall. Vila igår, idag jobba. Sedan up and away. Regnet smattrar mot rutan, Mr C börjar vakna. Dags att gå upp, en långfrukost innan jobbet. Så får det bli. Ha en fin vecka out there!

Välkommen sköna maj!

DagensPosted by Jones Thu, May 01, 2014 05:23
Det här med att sova när jag får..verkar svårt. Vaknar av ljuset i hallen, eller drömmen, eller min täppta näsa och torra mun kanske. Vilket som, jag är vaken. Trött men vaken. Nu har vi lämnat april bakom oss, kommit in i kalla blöta maj. Just nu 2 grader och det ser ut som det regnat hela natten. Ledig dag, funderar på att åka till Rönne och kolla fabulös keramik. Brukar åka dit en gång per år och botanisera bland fin-fin keramik och gott kaffe (go-fika för de som gillar sötsaker) Idag får jag åka allena, Mr C har varit bortrest sen i söndags, han kommer hem i natt, om allt går som planerat. Barnen skulle ha hand om Melker (Es mammas hund) så de kunde inte följa med. Tänkte fråga någon annan av min kompisar men kom på att en ensam roadtripp gör mig gott, kanske. Sedan tänkte jag städa lite, träna lite lugnt (förkyld lr vad det nu är) och sedan bara softa, läsa bok, dricka te.. Trevlig första maj på er!

In my hometown

DagensPosted by Jones Wed, April 30, 2014 23:03
Nostalgitripp idag! Varit och hälsat på mor och far in my hometown, tog för en gång skull en extra runda på stan (det var lääängesedan) Det första jag ser är Blixten på cykel (som det vore för 30 år sedan, mysko), först lägenheten, von boijgatan 2e finns inte mer, där står dollarestore, hmm, rondellen är tillbaka (what goes around comes around), åker förbi ramundervägen 46 där jag spenderat mkt av min bardom hos farmor och farfar, "min" sten finns kvar men huset rivet sen länge, "lillaskogen", som var stor i min värld, är också väck sedan många år tillbaka, bandyplan ser nästan ut som bandyplan alltid gjort, där har jag hängt många vinterkvällar när pappa spelade hockey-bockey, jag stod på huvud i någon snödriva..eller något liknade minns jag. Glada minnen far igenom mig, åker igenom centrum, ganska livligt centrum denna valborgsmässoafton, åker förbi lägenhet nr 2, postgatan 10 tror jag det var, det huset står iaf kvar. Spottar en ny restaurang som heter Rhodos(?), kommunhuset ser ut som det alltid gjort, konditori promenaden ligger där det alltid legat. Avslutar med att se Rolf Karlsson komma på cykel på väg en från ESAB (gissar..) der är en vanlig valborgsmässoafton in my hometown!

Sommar i april!

DagensPosted by Jones Mon, April 28, 2014 08:41
Helgen har varit fantastisk. Rena sommarvärmen, visade 22 grader i skuggan igår. Tror knappt det är sant. Jag har reda sått ute på landet, bara sådant vi äter mycket av: spenat, rödbetor, brytbönor, vaxböner, squash och maché sallad. Åsså lite potatis i zinkbunkarna. Vi får se om det tar sig.
Vårt pllomonträd slog ut igår, sanslöst vackert!


aPriL!

DagensPosted by Jones Fri, April 25, 2014 10:39


PiP! (Påsk i Paris)

DagensPosted by Jones Tue, April 22, 2014 13:00


Dymmelonsdag

DagensPosted by Jones Wed, April 16, 2014 13:32
Påsken nalkas. Är sliten efter "oxveckor" och förkylning som dröjer sig kvar i kroppen. Påskledigheten kommer lägligt, även om det verkligen inte är vila som står på agendan för påskens begivenheter (heliga hjärtat står på programmet ;-)
Forsythian hemma har börjat slagit ut, Magnolian i stadsparken likaså. Våra magnolior kommer säkert slå ut om värmen kommer. Scillan är som fina färgklickar i det redan gröna och långa gräset. Våren är här. Det är vår nu!
Ha det skönt, njut av våren och påsken!

Random pics from Iphone

DagensPosted by Jones Thu, April 10, 2014 16:17


Härliga vardag

DagensPosted by Jones Wed, April 09, 2014 06:34
Jag är visst inte ensam att hänga här trots allt. Trevligt att inte vara ensam. Jag har skaffat mig en ovana, eller egentligen en vana, en trevlig vana..varje morgon efter frukost avslutar jag med att läsa klart DN i sängen med en kopp kaffe. P1 skvalar i bakgrunden och jag bara har en lugn stund. Förr i tiden stressade jag jämt på morgonen, numer är det mycket sällsynt, det handlar om olika faser i livet skulle jag tro. Jag gillar det. Jag gillar vardag, vardagar är bra. Det är ju det som är "livet". Ha en fin onsdag!

Droppar

DagensPosted by Jones Tue, April 08, 2014 16:48
Våren tycks ha gett mig skrivlusten tillbaka, något har i alla fall hänt. Jag skriver igen. Lite, som en nybörjare. Det fina (?) är att ingen läser detta just nu. Alla tror jag lagt ned. Idag, 8 april, vräker regnet ned. I morse var det ett fint vårregn, under dagen har det eskalerat - känns just nu som ett kallt hårt senhöstregn. Fast det luktar vår. Inte ens gummistövlar, regnställ och keps kunde stoppa mig ifrån att bli blöt. Idag börjar våren på riktigt, allsvensk hemmapremiär, i spöregn, precis som det ska vara alltså. Simma lugnt!

Nattuggla II

DagensPosted by Jones Fri, April 04, 2014 07:48
Det är Fredag och jag har tagit en kaffe i sängen. Ovanligt, men härligt. Vid den här tiden brukar jag redan vara på jobbet, o jobbe. Inte idag. Tagit ledigt efter ett par riktigt hektiska veckor, varav denna vecka också bjöd på dunderförkylning med halsont, feber, hosta, ja you name it. Vaknade som vanligt strax efter tvåtiden inatt, min första tanke var..undrar om jag skall jobba lite. Låg och hosta, vred och vände mig. Studerade noga hur man lagar en betongtrapp med marmocit, jag planerade trädgårdslandet i huvudet. Kollade upp retroskrivbord (Mr C behöver ett) Läste alla tidningar (dn,svd,na) på nätet. Kollade restauranger i paris. Kollade twitter. Var uppe och vankade. Till slut, strax efter fem somnade jag. Tjugo i sex ringde klockan, bara att gå upp. Vilken dummer, tänker ni. På en ledig fredag! Just därför! En ledig fredag! Vet ni hur mycket jag vill göra idag? Planerat att: städa mina garderober, plocka undan vinterkläder, ta fram vårkläder, tvätta sängkläder, sätta potatis, lasera/måla pallkragarna som jag förhoppningsvis kan sätta på landet idag, tvätta fönster, gå till optikern och kolla båge som jag beställt, sitta i solen och dricka kaffe och läsa bok, pinna lite, läsa magasin, städa altanen, plantera blommor, vila (jag har sovit 4 timmar inatt), ta en promenad, kurera mig. Så ser min fredag ut! Hurra! Önskar er god fredag. Med vänlig hälsning, Duracell nattugglan

Nattuggla

DagensPosted by Jones Fri, March 28, 2014 02:32

Här sitter jag, i sängen och knackar på tangenter. Urbota korkat. Jag hittade hit igen. Mitt i natten. Kan visst inte sova.
Somnade som vanligt tidigt som en klubbad säl,för att sedan vakna, som vanligt, mitt inatten - pigg.
Önskar det vore morgon så jag fick gå upp. Sätta på radion, P1, alltid P1 på morgonen. Äta havregrynsgröt och läsa DN (på paddan) Dricka en kopp kaffe i sängn och tänka på dagens om ligger framför mig. Det skulle jag vilja göra nu. Idag är det fredag. Det var alldeles nyss fredag, vart tar dagarna vägen? Det går så fort. Tyst och stilla i huset, hör en bil dundra förbi. Luftsystemet brummarigång för att sedan tystna igen.. Har försökt att sova men det går inte. Som sagt, jag är helt slut på kvällarna - känns som det enda jag gör är sova (ha ha ha), jobba, träna och äta. Det kanske känns så för det är i stora drag vad jag gör. Livet kallas det.Några random pics ovan från de senaste månaderna - delar av mitt liv i bilder.

pAriS i MitT hjÄrtA

DagensPosted by Jones Fri, November 22, 2013 13:58


Summer 13

DagensPosted by Jones Wed, August 07, 2013 09:28

Félicitations!

DagensPosted by Jones Tue, June 18, 2013 07:47

I dag fyller en av mina få läsare år, det är min kära vän Mrs S, alias Yvette, alias Maggan - det firas med ett inlägg!

Hipp Hipp Hurra! Ha en underbar födelsedag, njut av sommaren, den är vacker just idag - varma vindar, djupblå himmel och blomstrande ängar. Grattis!

I vår trädgård

DagensPosted by Jones Wed, May 22, 2013 08:07


bara tankar

DagensPosted by Jones Wed, May 22, 2013 08:03

Sedan jag öppnade upp har jag inte haft lust att skriva. Känns fel på något sätt. Var nog ett tokigt beslut. Eller rätt. 6 år är lång tid. Många ord. Mycket tyckande. Kanske är ett tecken att jag skall sluta. Men med vad? Nåja, vi får se. Jag skriver just nu i alla fall.
Hörde en rolig diskussion på jobbet härom veckan om bloggar, det är tydligen bara unga tjejer med stort ego som vill tjäna pengar som skriver dem, hehe. Disussionen var intressant, och fördomsfull. Vi människor är fördomsfulla, i mångt och mycket. En del mindre andra mer. Men alla har vi ett uns av fördomsfullhet i oss, min har verkligen minskat med åren, minskat med erfarenheten. Men den finns kvar, tyvärr. Men jag tänker på den. Att den finns där.
Fördomsfullhet är farligt. Men det flasta av oss gör det ofta och rätt mycket. Vi förusätter att saker är det de inte är. Vi tror oss ha rätt fast vi inte har det. Korkat, och farligt.

Rhodes May 2013

DagensPosted by Jones Tue, May 21, 2013 08:07


Mellan hägg och syren

DagensPosted by Jones Tue, May 21, 2013 07:50

Just nu är det som vackrast. Vackraste tiden på året. Doften av sommar slår emot mig när jag går ut. Vårvarm asfalt. Himmlen är grå, ljust grå. Sommargrå. Allt det gröna är så grönt. Det känns som ALLT är grönt. Häggen står nu i full blom, doften av hägg ligger som stråk över staden. Jag drar in. Andas. Ler. Doften av hägg. Det är nu det är som vackrast, idag, igår, imorgon. Detta som händer nu, detta har jag längtat efter. Pionerna tar fart, maskroserna dingnar gula på varje gräsmatta. Rabarberna ger sin första skörd, päronträdet blommar. Äppleträdet påbörjar sin blommning, växtkraften är enorm. Det gröna är så grönt. Det gröna är så skönt. Det är nu jag drar ned på farten när jag cyklar till jobbet, tar den långa vägen - tittar på allt det vackert runt mig och njuter. Stanna upp och ta en minut, ta fem, men stanna upp och njut. Det är så vackert.

Sunny Sunday

DagensPosted by Jones Sun, March 10, 2013 09:45

Vaknade tidigt att sovrummet fylldes med ljus. Det lovande morgonljuset skvallrade om en klarblå himmel och att våren snart är. Inte riktigt än dock för graderna låg på minus tio. Ack Ack så kallt. Låg kvar länge under täcket och njöt av ljuset och ledigheten.

Nu är frukosten är avklarad, en trist sådan, torrt bröd från jeremias och en dagsgammal smoothie, roobois tea lingon/blåbär. DN är läst och diskuterad, en brasa håller på att brinna ur. Diskmaskinen igång och morgonrocken fortfarande på. Som en söndag skall vara. dock är jag lite restless, as usual, vill göra saker, inte sitta still men eftersom min magkatarr/sår/galla eller vad det nu är gör sig ständigt påmind och att jag är lite halvhostig och ont i halsen gör saken inte bättre, vila gör det bättre, men vilan är för kort. Hinner inte återhämta mig helt. Jobbar på. Så kör jag lite träning, mitt pass, yogan, sedan blir det ing mer pass men jag går, cyklar, kör plankan, "bergsklättraren", gummiband, balansboll, några solhälsningar..ja,

Om kylan släpper blir det en tur idag också, en liten tur på en halvtimme, runt slottet kanske?

Ha en skön söndag, snart är det måndag - längtar! På tisdag kommer han hem! Lilla hjärtat. Tjooho.

låst

DagensPosted by Jones Thu, March 07, 2013 14:04

Öppenheten verkar sätta lås på mina ord. Som finns i mitt huvud men inte vågar ut. Så mycket att säga och bara blaj att skriva.

Mars

DagensPosted by Jones Mon, March 04, 2013 08:18

Äntligen är mars här. En vårmånad om du frågar mig, de första dagarna i mars har varit blåsiga och kalla med grader över nollstrecket och en strålande sol, i alla fall i går.I lördags gick vi en låång promenad, var ute och traskade i 2,5 h, skönt "i lä" men fruktansvärt kallt och blåsigt nere vid oset, men ack så vacker. En vårblek sol.Snödropparna har tittat fram, detta är på gaveln vid "Davids hus". Slottet stod lika fint och stolt som vanligt.

snart vår

DagensPosted by Jones Fri, February 22, 2013 08:33

Hallå där ute i cyberrymden! Hur är läget?

Dagarna går fort, veckorna går fort, det bara snurrar, snurrar och snurrar. Vad har hänt sen sist? Inte mycket. Jobba, jobba och jobb. Kört pass och tränat, dock i mindre dos för något ligger på lur i kroppen. Inte frisk men inte sjuk. Kan inte dricka kaffe och tea, magkattaren (tror jag) har gjort sig ordentligt påmind. Tröttsamt.

Sen sist vi pratade har sonen har "gjort" Langkawi, Krabi ao nang, Phi Phi Island, Similan Island, Phuket, Kao Lak och är nu i Bangkok. De fick lite myror i brallan och la om resrutten lite. Bangkok, Honkong och så avslutar de med NY! Jag har inte varit ett dugg avis på dem, 35 gradig värme är ingen höjdare, men nu, när vi börjar prata storstäder..åh, jag är avis. Så härligt! Härligt är att snart är de hemma igen. De planerar att sätta foten på svensk mark runt den 12 mars :)

Mr C har varit i Milano, jobbat och ätit mest hela tiden. Han han dock med en tur till domen (avis!) Denna vecka har jag kört pass, yogat, firat en kollega som fyllt 60 år, vi var ett litet gäng som åt middag på K1 (kungsgatan 1), trevlig kväll och hyfsad mat. I onsdags träfade jag kära Yvette, alias Maggan, vi hade en mycket trevlig stund på Ingeborgs restaurang och Café. Igår fyllde jag på klorofyllförrådet hemma, blev två olivträd, en orkideé och körsbärskvistar. Grönt är skönt.

Och så är ljuset här, det är ljust kl 07.00 på morognen och fortfarande kl 17.00 är det ljust. Trots mycket kalla vindar och kyla (idag minus 8) så hör man fågelkvitter och man kan nästan lukta till sig att våren är på väg.

Till helgen åker vi till Stockholm och firar frk A (fystränare i svenska fotbollsdamlandslaget) som fyllt 40 år. Skall bli trevligt, ser fram emot att träffa H, hotellfrukosten och handla supergott bröd på fabrique. Förhoppningsvis kan jag även dricka min första cappucino på flera veckor! ill café kanske, eller Ugo..eller på Sostas. Får se.

Vårt hus, i soluppgång! Kungsgatan, i solnedgång! Pressar apelsiner varje morgon... Mamma har lyckats med att odla citroner, otroligt!

funderingar

DagensPosted by Jones Thu, January 31, 2013 09:28

Orden blir färre. Längre och längre mellan mina visiter här i cyberrymden. Verkar just nu tycka att köttrymden räcker. Fast som sagt, jag hänger mest på twitter, insta och pinterest. Kanske är det så att detta forum har gjort sitt för mig. Kanske. Eller inte. Vi får se. Bare with me.

Annars då? Jo tack det knallar. Näe, skämt och sido. Jag försöker hålla näsan ovanför vattenytan. Jobbar, kör pass, jobbar, tränar, jobbar och försöker mota alla sjukdomar som lurar runt hörnet. Proppar i mig probifrisk, esberitox, blutsaft, pressar apelsiner,äter frukt, äter mängder av grönsaker och nyttigmat. Ligger lågt med carbsen. Dragit ned på kaffet. Dricker grönt tea, dricker rött tea. Försöker sova ordentligt. Trots det, ont i halsen, lite hjärtklappning på nätter,lite "hoppande hjärta" då och då, högre puls än vanligt. Haft ont i ett bröst ett par månader, till och från, orolig. Men jag försöker, jädrar vad jag försöker. Tycker det är min tur nu, min tur att få vara frisk. Som tur är mitt "normalläge" fyllt med energi så det finns att ta av.

Och så har jag blivit gammal. På riktigt. Gammal. Ålder har aldrig stört mig. Känner mig inte gammal. Men jag ser gammal ut. Känner inte igen mig när jag tittar mig i spegeln. Det är inte jag. Det är någon annan. Inge fel på min fysik, jag rör på mig ungefär 5 timmar i veckan, brukar vara 7 timmar i veckan (ja, jag har träningsdagbok, började med det 2011 så jag har full kolla och massor med statistik), det är inte det. Jag är gammal, ser gammal ut. Ja ja, det är något som jag bara får vänja mig vid - Jag ser gammal ut.

Lite januaribilder...


Skäms

DagensPosted by Jones Wed, January 23, 2013 10:33

Kära dagbok,

Köttrymden tar mycket plats just nu så jag hänger bara på twitter, insta och lite fb. Detta forum har fått stryka på foten.

Jag återkommer. Snart.

Hälsningar från köttrymden (lr irl som det hette förr i tiden)

Den stora tacksamheten rullar in

DagensPosted by Jones Sat, January 12, 2013 14:30
Vaknade tidigt av att jag hostade. Förkylningen som legat på lur i min kropp börjar eskalera. Halsont har jag haft ett par dagar, nu vassare, ihärdigare, huvudvärken har kommit krypande, hostan, den förbenade hostan, väset i luftrören, de kletiga ögonen och den stora oändliga tröttheten. Den är här nu. Ändå är jag inte sjuk, bara på gränsen. Vi hade planerat in ett cirkelgympass idag, tänkte hänga på låset, men det blev inget av det, jag ville men Mr C stoppade det hela. Med all rätt. Vi åt frukost i mörkret, hemmapressad apelsinjuice, chaitea en rykande färsk DN (och NA, men den bryr jag mig inte om) Idag blev det surdegsbröd från malins hembageri på engelbrektsgatan, det höll tyvärr inte alls samma klass som brödet från jeremiabageriet. De där kolhydraterna som jag cravar så! (Tyvärr) Vi hängde istället på låset till atleverken, vår eminenta återvinningcentral, hade proppat bilen full med gamla spisen, wellpapp, tidningar och annat krafs. Skönt att bli av med skrymmande saker. Tack atleverken! Drömde mardröm om sonen inatt så jag messade och fråga om allt är bra, han svarde med att ringa. Tack och lov för skype! De har det bra, just nu är de i ubud, balis kulturella centrum, de har varit på giliöarna, balangan beach och kuta. Det är väldigt varmt, 30-35 grader, men det regnar nästan hela tiden. På balangan beach fick de uppleva ordentliga tropiska stormar. Han såg lite sliten ut, han kunde inte sova på nätterna på grund av värmen. Myggbetten var många och kliande. Det verkar som de har lite långtråkigt, idag hade de dock "raftat", eller forsränning som det heter på svenska. Jag är tacksam och glad för att kunna prata med honom, se honom fast han är på andra sidan jorden. He made my day today! Min att helggöra lista är lång, men lusten och orken är kort. Städar undan tidningar från 2010/11, roddar med bäcker. Mr C sätter in nya fläkten så hela köket är upp och ner! Borde tvätta, dammsuga och våttorka Ls rum och hans toa. Borde ta reda på kvitton etc. för insättning. Borde och måste fixa spellistan till nya cirkelgymspasset, måste fixa nya c-gymspasset också, det,är påbörjat men låångt ifrån klart. Jag går här och lullar runt, puttar lite på saker, då och då så sätter jag mig ned i min stora röda fåtölj och bara är. Tänker. Och är tacksam. Det blev inget gympass som sagt, det blev en kortare promenad runt slottet och hem igen, det var grått, kallt, blåsigt och obehagligt. Minus fyra grader och underkylt regn. Uh. En vanlig dag i januari bara. En vanlig dag.

Vardag igen

DagensPosted by Jones Mon, January 07, 2013 12:36
Skavet är borta, inget vemod så lång ögat kan nå.
När klockan ringde 5.40 i morse hade jag redan varit vaken sedan 03.27. Då ringde sonen från Balanga beach på Bali, "första" internetuppkolingen sedan utresa. Vi pratade bara en minut och jag kunde omöjligt somna om efteråt, men det var det värt.
Idag rensar jag mejl, går igenom kalendern, planerar in möten mm. Hyfsat lugnt på telefon och mejl, verkar som en slowstart dag. Lika bra och andas hinna med så mycket som möjlig för i morgon är det en nya dag som lär gå i högre tempo.

Första söndagen 2013 - Vemodet

DagensPosted by Jones Sun, January 06, 2013 12:34

Vi (läs Mr C) försöker installera bästa julklappen, en spis, jag roddar runt, tar ned sista biten av julen, advents stjärnan, flyttar runt stolar och lampor i rasande fart, flyttar runt olivträden, tar fram fler stolar - ordnar fårskinnen. Funderar samtidigt på sista lediga dagen. Lovade ju oss en pj-dag, det blev inget med det. Är fortfarande trött, lite halsont. Lite durr i huvudet, som något är på g. Vi hade siktat på träning idag, gymträning, men det blir nog en prommis till coop extra på öster istället. vet att vardagen är välkommen, men denna ledighet har varit välbehövlig, trodde den skulle vara lång, men den blev för kort. Jag är inte klar. Jag är inte frisk och orken är inte på topp. Frisk. Frisk. Det vore något nu. Lullar runt här med träningskläder på och inser att jag älskar mitt hem. Vi bor här. Här. Lite ofattbart faktiskt. Känns lite konstigt dock att just nu är det bara Mr C och jag här, lika bra att vänja sig vid det. L och E är på väg från giliöarna till balanga beach, eller framme på balanga beach hoppas jag.
Läser på twitter att nhl-tvisten är över, och tänker återigen på att jag skall fixa så pappa får ett twitterkonto. Jag tycker twitter är bästa sättet att hålla sig uppdaterad i nyhets och sport världen.

Näe, vemodet rullar in så sakta. Har inte hunnit hälften jag tänkte på ledigheten. Hu. det går över. I morgon bitti är det borta.

Next »